Parasport

Välkommen till Svaide Roma's sida för parasport

Svaide Roma´s parasport har idag tre delar:

Parasport friidrott

På tisdagar klockan 17:45-18:30 från den 1 oktober tränar vi löpning med Sebastian Pollack som huvudledare. Han kör regelrätt löpträning, med inslag av distanslöpning varvat med enklare form av intervaller. Träningen anpassas utifrån deltagarna så att alla kan vara med.

Runt den 1 april förflyttar vi träningen till Gutavallen där träningen läggs om till mer regelrätt friidrottsträning och klassiska friidrottsgrenar genomförs. Bland annat längdhopp, 100m, 400m, kula, spjut med mera.

Under året siktar vi på att delta på diverse löplopp på Gotland som exempelvis Ladingsrännet, Blodomloppet och Lucialoppet. Ledare är Sebastian Pollack, Mikael Nilsson och Jesper Forsman.

Vid frågor kontakta Jesper Forsman, telefon 070-578 30 90.

Parasport skidor

I samarbete med gymnasiesärskolans skolidrottsförening Desideria skol IF har Svaide Roma ett samarbete där deltagarna tränar minst en gång i veckan efter skolan. Träningen varvas med både löpning, styrketräning och rullskidor. När det finns snö så är det givetvis skidor som gäller. Ledare är Jesper Forsman.

Vid frågor kontakta Jesper Forsman, telefon 070-578 30 90.

Parasport Jőelette

Svaide har sedan två år köpt in en så kallad Jőelette. Det är en sorts rullstol på ett hjul som framförs av minst två stycken personer. Den är mycket terränggående vilket medför att den går att nyttja i obanad terräng.

Vill man låna den kontakta Jesper Forsman, telefon 070-578 30 90.

Sidansvarig: Tommy Ullberg
Sidan uppdaterad: 2023-10-11